Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами

Томатний суп з квасолею, копченостями і овочами за цим рецептом виходить наваристим, дуже ароматним і смачним. Такий обід не тільки зігріє вас, а й наситить. Велика кількість овочів, яскравий колір і аромат копченостей – відмовитися від такого супу просто неможливо!

Продукти (на 7 порцій):
  • Квасоля біла – 120 г;
  • Ковбаса салямі – 100 г;
  • Бекон – 100 г;
  • Помідори – 250 г;
  • Перець болгарський – 200 г;
  • Картопля – 400 г;
  • Морква – 120 г;
  • Цибуля ріпчаста – 100 г;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Томатна паста – 30 г;
  • Масло вершкове – 20 г;
  • Масло рослинне – 20 мл;
  • Паприка мелена – 1 ч. ложка;
  • Лавровий лист – 2 шт;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Зелень свіжа (для подачі, за бажанням) – за смаком.
 

Покроковий фото рецепт томатний суп з квасолею, копченостями і овочами

Заздалегідь промиваємо квасолю, заливаємо холодною водою і залишаємо в холодильнику мінімум на 5-6 годин або на ніч.

Готуємо продукти для приготування супу.
У процесі готування нам знадобиться окріп.

Набряклу квасолю промиваємо і заливаємо в каструлі водою. Ставимо на нагрів і відварюємо до готовності, приблизно 40 хвилин. Готову квасолю відкидаємо на друшляк.

За 15 хвилин до закінчення варіння квасолі ставимо на нагрів каструлю з чистою холодною водою (2-2,5 л).

Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.

Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці.

В сковороді розігріваємо рослинне масло. Додаємо вершкове масло. Всипаємо паприку.

Викладаємо туди цибулю і смажимо на середньому вогні до прозорості, 3-5 хвилин.

Додаємо моркву і смажимо ще 2-3 хвилини.

Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.

Кладемо картоплю в киплячу воду і варимо 10-12 хвилин.

Бекон довільно нарізаємо.

Додаємо бекон в сковороду і смажимо 2-3 хвилини.

Солодкий перець очищаємо і нарізаємо кубиками.

Помідори заливаємо окропом і залишаємо на 2 хвилини.
Потім занурюємо помідори в холодну воду. Знімаємо шкірку.

У сковороду викладаємо томатну пасту, перемішуємо і прогріваємо 1 хвилину.

Помідори довільно нарізаємо і пюруємо за допомогою блендера.

Кладемо в сковороду нарізаний перець і смажимо 1-2 хвилини.

Потім в сковороду кладемо відварену квасолю і томатне пюре. Перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 2-3 хвилини.

Зажарку відправляємо в каструлю до картоплі, солимо і перчимо. Додаємо лавровий лист. Варимо 5 хвилин.

Нарізаємо салямі.

Відправляємо салямі в суп і варимо 2-3 хвилини.

Часник очищаємо і пропускаємо через прес.

Додаємо часник в суп і вимикаємо нагрів.

Накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 15 хвилин.

Розливаємо томатний суп з квасолею, копченостями і овочами по тарілках. При бажанні посипаємо суп подрібненою зеленню і подаємо.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.