Смачні домашні цукерки можна приготувати всього з декількох інгредієнтів! Легкі, немов хмарка, ароматні цукерки із замороженої полуниці – яскравий тому приклад. Збивання ягід з желатином, лимонним соком і цукром надає десерту консистенцію легкого мусу, який після охолодження стає пружним, як желе. Просто, але дуже смачно! Спробуйте!
Продукти (на 1 порцію):
- Полуниця заморожена – 420 г;
- Цукор – 300 г;
- Желатин швидкорозчинний – 40 г;
- Лимон (сік) – 110 г (50 мл);
- Кокосова стружка – 30-40 г;
- Олія соняшникова – 0,5-1 ч. ложка (для змащування форми).
Покроковий фото рецепт цукерок із замороженої полуниці
Підготуйте інгредієнти за списком.
Розморозьте полуницю, зберігши весь виділений сік. Додайте до полуниці цукор.
Подрібніть ягоди з цукром до стану однорідного пюре. Можна скористатися занурювальним блендером.
Перелийте фруктове пюре в каструлю або невеликий сотейник.
З лимона вичавіть сік. У мене вийшло 50 мл соку.
До фруктового пюре додайте желатин і сік лимона.
На невеликому вогні, постійно помішуючи, прогрійте суміш 3-5 хвилин, щоб желатин і цукор розчинилися. Як тільки суміш почне закипати, відразу ж вимкніть вогонь.
Перелийте ягідну масу в глибоку миску і охолодіть до температури 30-35 градусів. Без термометра переконатися, що маса досить охолола, можна капнувши краплю ягідної маси на тильну сторону долоні. Якщо крапля не гарячіша вашої шкіри – її температура приблизно 36 градусів.
Теплу ягідну суміш збийте міксером на низькій або середній швидкості 8 хвилин, а потім ще 2-4 хвилини, збільшивши швидкість до максимальної. Суміш в процесі збивання повинна збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази і посвітлішати.
Щоб після охолодження ягідну масу було легко витягти, вистеліть форму, в якій будете охолоджувати десерт, пергаментним папером. Пензликом змастіть папір тонким шаром соняшникової олії і присипте кокосовою стружкою. Я використовувала форму розміром 32х22 см.
Перелийте збиту ягідну масу в підготовлену форму і помістіть в холодильник на 3 години, щоб вона охолола і повністю застигла.
Потім вийміть десерт з форми і гострим ножем наріжте на порційні шматочки бажаного розміру. Щоб розріз був максимально гладким, попередньо обполосніть лезо ножа гарячою водою. Цукерки можна відразу подавати до столу або скласти в герметичну ємність і помістити в холодильник до подачі.
Цукерки із замороженої полуниці готові! За бажанням присипте цукерки дрібкою кокосової стружки і подавайте десерт до столу.
Приємного апетиту!