Цукерки із замороженої полуниці

Смачні домашні цукерки можна приготувати всього з декількох інгредієнтів! Легкі, немов хмарка, ароматні цукерки із замороженої полуниці – яскравий тому приклад. Збивання ягід з желатином, лимонним соком і цукром надає десерту консистенцію легкого мусу, який після охолодження стає пружним, як желе. Просто, але дуже смачно! Спробуйте!

Продукти (на 1 порцію):

  • Полуниця заморожена – 420 г;
  • Цукор – 300 г;
  • Желатин швидкорозчинний – 40 г;
  • Лимон (сік) – 110 г (50 мл);
  • Кокосова стружка – 30-40 г;
  • Олія соняшникова – 0,5-1 ч. ложка (для змащування форми).
 

Покроковий фото рецепт цукерок із замороженої полуниці

Підготуйте інгредієнти за списком.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Розморозьте полуницю, зберігши весь виділений сік. Додайте до полуниці цукор.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Подрібніть ягоди з цукром до стану однорідного пюре. Можна скористатися занурювальним блендером.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Перелийте фруктове пюре в каструлю або невеликий сотейник.
З лимона вичавіть сік. У мене вийшло 50 мл соку.
До фруктового пюре додайте желатин і сік лимона.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

На невеликому вогні, постійно помішуючи, прогрійте суміш 3-5 хвилин, щоб желатин і цукор розчинилися. Як тільки суміш почне закипати, відразу ж вимкніть вогонь.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Перелийте ягідну масу в глибоку миску і охолодіть до температури 30-35 градусів. Без термометра переконатися, що маса досить охолола, можна капнувши краплю ягідної маси на тильну сторону долоні. Якщо крапля не гарячіша вашої шкіри – її температура приблизно 36 градусів.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Теплу ягідну суміш збийте міксером на низькій або середній швидкості 8 хвилин, а потім ще 2-4 хвилини, збільшивши швидкість до максимальної. Суміш в процесі збивання повинна збільшитися в обсязі мінімум в 2 рази і посвітлішати.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Щоб після охолодження ягідну масу було легко витягти, вистеліть форму, в якій будете охолоджувати десерт, пергаментним папером. Пензликом змастіть папір тонким шаром соняшникової олії і присипте кокосовою стружкою. Я використовувала форму розміром 32х22 см.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Перелийте збиту ягідну масу в підготовлену форму і помістіть в холодильник на 3 години, щоб вона охолола і повністю застигла.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Потім вийміть десерт з форми і гострим ножем наріжте на порційні шматочки бажаного розміру. Щоб розріз був максимально гладким, попередньо обполосніть лезо ножа гарячою водою. Цукерки можна відразу подавати до столу або скласти в герметичну ємність і помістити в холодильник до подачі.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Цукерки із замороженої полуниці готові! За бажанням присипте цукерки дрібкою кокосової стружки і подавайте десерт до столу.

Фото приготування рецепта цукерки із замороженої полуниці

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.