Великий дерун з м’ясним фаршем в духовці

Багато хто любить картопляні деруни з м’ясною начинкою, але ніхто ще не сказав, що любить стояти біля плити і смажити їх! У сьогоднішньому рецепті спробую з’єднати всі звичні інгредієнти і якось полегшити собі життя. Запечений в духовці великий дерун у вигляді рулету з начинкою з м’ясного фаршу – на всю сім’ю!

Продукти:

  • Картопля – 4-6 шт;
  • Фарш м’ясний – 400 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Зелень кропу – за смаком;
  • Сметана – 3-5 ст. ложок;
  • Яйце – 1 шт;
  • Борошно – 3 ст. ложки;
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки + для змазування пергаменту;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець чорний мелений – за смаком.
 

Покроковий фото рецепт великих  дерунів з м’ясним фаршем в духовці

З огляду на наявність в рецепті м’ясного фаршу, набір продуктів більше підходить для дерунів з мясом. Але у нас вдома це блюдо називають”великий Дерун”.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Готуємо картопляне тісто. Картоплю і одну цибулину очищаємо і тремо на дрібній тертці (поперемінно, щоб картопля не потемніла).
Додаємо яйце, борошно, сіль, рослинне масло (пару ложок), часник, видавлений через прес, і чорний перець. Все добре перемішуємо.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Деко застилаємо пергаментом і змащуємо його рослинним маслом (у мене силіконізоване, його змащувати не потрібно – все потім “відходить” добре).
Рівномірно розподіляємо картопляне тісто на аркуші пергаменту.
Запікаємо в розігрітій духовці хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Другу цибулину очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, і разом з подрібненим кропом відправляємо в м’ясний фарш. Хороша щіпка солі – і перемішуємо. Начинка готова.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Після духовки даємо картопляному коржу відпочити (охолонути) на рушник.
Потім знімаємо пергамент і розподіляємо м’ясну начинку по всій поверхні картоплі.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Загортаємо щільний рулет і відправляємо його ще раз в духовку.
Перші 30 хвилин запікаємо картопляний рулет з м’ясною начинкою під фольгою (просто прикрийте). Потім фольгу прибираємо і запікаємо ще хвилин 10-15. Температура в духовці – 180 градусів.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Ще гарячий картопляний рулет змащуємо сметаною і присипаємо нарізаним свіжим кропом.
Даємо трохи охолонути, поки чайник закипає, і нарізаємо шматочками.

Фото приготування рецепту великий дерун з м'ясним фаршем в духовці

Дуже смачно виходить, багато і ситно!

Великий дерун з м'ясним фаршем в духовці 1

Готуйте на здоров’я!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.