Багато хто любить картопляні деруни з м’ясною начинкою, але ніхто ще не сказав, що любить стояти біля плити і смажити їх! У сьогоднішньому рецепті спробую з’єднати всі звичні інгредієнти і якось полегшити собі життя. Запечений в духовці великий дерун у вигляді рулету з начинкою з м’ясного фаршу – на всю сім’ю!
Продукти:
- Картопля – 4-6 шт;
- Фарш м’ясний – 400 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Часник – 3 зубчики;
- Зелень кропу – за смаком;
- Сметана – 3-5 ст. ложок;
- Яйце – 1 шт;
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Масло рослинне – 2 ст. ложки + для змазування пергаменту;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком.
Покроковий фото рецепт великих дерунів з м’ясним фаршем в духовці
З огляду на наявність в рецепті м’ясного фаршу, набір продуктів більше підходить для дерунів з мясом. Але у нас вдома це блюдо називають”великий Дерун”.
Готуємо картопляне тісто. Картоплю і одну цибулину очищаємо і тремо на дрібній тертці (поперемінно, щоб картопля не потемніла).
Додаємо яйце, борошно, сіль, рослинне масло (пару ложок), часник, видавлений через прес, і чорний перець. Все добре перемішуємо.
Деко застилаємо пергаментом і змащуємо його рослинним маслом (у мене силіконізоване, його змащувати не потрібно – все потім “відходить” добре).
Рівномірно розподіляємо картопляне тісто на аркуші пергаменту.
Запікаємо в розігрітій духовці хвилин 15-20 при температурі 200 градусів.
Другу цибулину очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, і разом з подрібненим кропом відправляємо в м’ясний фарш. Хороша щіпка солі – і перемішуємо. Начинка готова.
Після духовки даємо картопляному коржу відпочити (охолонути) на рушник.
Потім знімаємо пергамент і розподіляємо м’ясну начинку по всій поверхні картоплі.
Загортаємо щільний рулет і відправляємо його ще раз в духовку.
Перші 30 хвилин запікаємо картопляний рулет з м’ясною начинкою під фольгою (просто прикрийте). Потім фольгу прибираємо і запікаємо ще хвилин 10-15. Температура в духовці – 180 градусів.
Ще гарячий картопляний рулет змащуємо сметаною і присипаємо нарізаним свіжим кропом.
Даємо трохи охолонути, поки чайник закипає, і нарізаємо шматочками.
Дуже смачно виходить, багато і ситно!
Готуйте на здоров’я!