На перший погляд курага в супі викликає питання і подив. Але після того, як ви спробуєте хоча б ложку вірменського супу з яловичиною, курагою і картоплею, всі питання відпадуть. Солодка, злегка копчена курага відмінно поєднується в томатному бульйоні з насиченим за смаком м’ясом і нейтральною картоплею.
Продукти (на 8 порцій):
- Яловичий ошийок – 400 г;
- Картопля – 500 г;
- Курага – 100 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт;
- Томатна паста – 1 ст. ложка;
- Масло рослинне – 2 ст. ложки;
- Сіль – 1 ч. ложка;
- Суміш перців мелених – за смаком;
- Петрушка (або кінза) свіжа – для подачі, за смаком;
- Вода-2 л.
Покроковий фото рецепт армянський суп з яловичини з курагою
Підготуйте всі інгредієнти для вірменського супу. Курагу вибирайте ретельно, адже занадто яскравий колір сухофруктів говорить про наявність хімічних барвників. Якщо ж вона занадто світла, швидше за все, вона не дозріла.
Каструлю з м’ясом залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, і варіть на невеликому вогні до готовності, приблизно 1,5 години.
Очищену цибулю наріжте невеликими кубиками.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю до золотистості, приблизно 7-10 хвилин.
Додайте в сковороду томатну пасту і перемішайте.
Обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
Яловичину дістаньте з бульйону і остудіть.
Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.
Додайте картоплю в киплячий бульйон.
Потім викладіть в каструлю вміст сковороди.
Додайте курагу.
Остигле м’ясо наріжте великими шматками.
Перекладіть м’ясо в бульйон з овочами. Варіть суп на невеликому вогні 15-20 хвилин до готовності картоплі.
Додайте сіль і суміш мелених перців за смаком, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дайте супу настоятися 5-10 хвилин.
Розлийте суп по тарілках і за бажанням прикрасьте листочками петрушки (або кінзи).
Ароматний суп з яловичиною і курагою – відмінний спосіб надати яскравих фарб сірим будням.
Приємного апетиту!