Вірменський суп з яловичини з курагою

На перший погляд курага в супі викликає питання і подив. Але після того, як ви спробуєте хоча б ложку вірменського супу з яловичиною, курагою і картоплею, всі питання відпадуть. Солодка, злегка копчена курага відмінно поєднується в томатному бульйоні з насиченим за смаком м’ясом і нейтральною картоплею.

Продукти (на 8 порцій):

  • Яловичий ошийок – 400 г;
  • Картопля – 500 г;
  • Курага – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • Томатна паста – 1 ст. ложка;
  • Масло рослинне – 2 ст. ложки;
  • Сіль – 1 ч. ложка;
  • Суміш перців мелених – за смаком;
  • Петрушка (або кінза) свіжа – для подачі, за смаком;
  • Вода-2 л.

Покроковий фото рецепт армянський суп з яловичини з курагою

Підготуйте всі інгредієнти для вірменського супу. Курагу вибирайте ретельно, адже занадто яскравий колір сухофруктів говорить про наявність хімічних барвників. Якщо ж вона занадто світла, швидше за все, вона не дозріла.

Каструлю з м’ясом залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, і варіть на невеликому вогні до готовності, приблизно 1,5 години.

Очищену цибулю наріжте невеликими кубиками.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте цибулю до золотистості, приблизно 7-10 хвилин.

Додайте в сковороду томатну пасту і перемішайте.

Обсмажуйте ще 2-3 хвилини.

Яловичину дістаньте з бульйону і остудіть.

Картоплю очистіть і наріжте невеликими кубиками.

Додайте картоплю в киплячий бульйон.

Потім викладіть в каструлю вміст сковороди.

Додайте курагу.

Остигле м’ясо наріжте великими шматками.

Перекладіть м’ясо в бульйон з овочами. Варіть суп на невеликому вогні 15-20 хвилин до готовності картоплі.

Додайте сіль і суміш мелених перців за смаком, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Дайте супу настоятися 5-10 хвилин.

Розлийте суп по тарілках і за бажанням прикрасьте листочками петрушки (або кінзи).

Ароматний суп з яловичиною і курагою – відмінний спосіб надати яскравих фарб сірим будням.

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.