Оригінальна закуска, яка так і вабить своїм апетитним виглядом. Основа пирога – з готового листкового тіста. Легка начинка – з пекінської капусти, цибулі і крабових паличок у вершково-сирній заливці. Спробуйте приготувати такий незвичайний пиріг, це зовсім нескладно.
Продукти (на 6 порцій):
- Тісто листкове бездріжджове – 300 г;
- Крабові палички – 300 г;
- Капуста пекінська – 200 г;
- Цибуля – 60 г;
- Сир твердий – 120 г;
- Яйця – 4 шт;
- Вершки 20 % – 80 мл;
- Сметана – 20 г;
- Борошно – 30 г + для роботи з тістом;
- Спеції для риби – суміш куркуми, часнику, чебрецю, коріандру) – 1 ч. ложка;
- Сіль – за смаком;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Масло вершкове – 15 г (для змазування форми).
Покроковий фото рецепт – заливний пиріг з крабовими паличками, цибулею і пекінською капустою
Готуємо продукти.
У миску розбиваємо яйця.
Додаємо до яєць сметану, вершки і борошно.
Перемішувати.
Натираємо в миску сир, солимо і перчимо. Перемішуємо вершково-сирну заливку.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Крабові палички нарізаємо соломкою.
Шаткуємо пекінську капусту.
З’єднуємо капусту, крабові палички, цибулю. Додаємо спеції для риби. Перемішувати.
На столі, злегка посипаному борошном, розгортаємо листкове тісто в пласт товщиною 3-5 мм.включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів.
Роз’ємну форму (діаметром 18 см) змащуємо маслом.
Укладаємо тісто в форму. Звисають краї тіста обрізаємо.
Викладаємо начинку в форму з тістом.
Виливаємо на начинку сирну заливку.
Відправляємо форму в розігріту духовку на 45 хвилин.
Готовому пирогу з капустою, цибулею і крабовими паличками даємо охолонути. Потім виймаємо з форми.
Заливний пиріг з крабовими паличками готовий.
Приємного апетиту!