Запіканка з гарбуза, болгарського перцю і картоплі – апетитне овочеве блюдо. Завдяки яєчно-молочній заливці овочі виходять дуже ніжними. А завершує всю цю пишність розплавлений сир! Цей рецепт для тих, хто хоче отримувати максимум користі і задоволення від їжі.
Продукти (на 3 порції):
- Гарбуз – 200-300 г;
- Перець болгарський червоний – 200 г;
- Картопля – 180 г;
- Цибуля ріпчаста – 100 г;
- Молоко – 100 мл;
- Яйце – 1 шт;
- Сир твердий – 50 г;
- Масло рослинне – 1-2 ст. ложки;
- Петрушка свіжа – 2-3 гілочки;
- Перець чорний мелений – за смаком;
- Сіль – за смаком.
Покроковий фото рецепт запіканки з гарбуза, солодкого перцю і картоплі, під сиром
Готуємо необхідні продукти.
У процесі готування знадобиться фольга.
Всі овочі очищаємо.
Включаємо духовку для розігріву до 220 градусів.
Гарбуз нарізаємо соломкою.
Перець нарізаємо довільними шматочками.
Картоплю нарізаємо кубиками.
Цибулю нарізаємо тонкою соломкою.
Овочі з’єднуємо в мисці, солимо і перчимо.
Яйце і молоко злегка збиваємо з сіллю.
Форму для запікання змащуємо рослинним маслом.
Підготовлені овочі викладаємо у форму.
Заливаємо яєчно-молочною сумішшю.
Форму накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 45 хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Дістаємо форму з духовки і прибираємо фольгу.
Посипаємо овочі тертим сиром і повертаємо блюдо в духовку на 2-3 хвилини.
Запіканка з гарбуза, перцю і картоплі готова. Подаємо, посипавши подрібненою петрушкою.
Приємного апетиту!