Рецепт здобних булочок з цукром, корицею і цедрою апельсина

Рецепт м’яких і ароматних дріжджових булочок – завитків з цукром, корицею і апельсиновою цедрою, добре підійдуть до чаю.

Продукти (на 7 порцій):

Для тіста:

  • Борошно – 500 г;
  • Молоко – 200 мл;
  • Цукор – 100 г;
  • Дріжджі сухі – 7 г;
  • Масло вершкове – 100 г;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль – 1 щіпка.

Для начинки:

  • Апельсини (тільки цедра) – 2 шт;
  • Цукор – 60 г;
  • Кориця мелена – 2 ч. ложки;
  • Жовток яєчний – 1 шт;
  • Яйце – 1 шт.
 

Покроковий фото рецепт здобні булочки з цукром, корицею і цедрою апельсина

Підготувати всі необхідні продукти.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

У тепле молоко додати швидкодіючі дріжджі, столову ложку цукру і 100 г борошна.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Перемішати і накрити плівкою.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Прибрати в тепле місце для активації дріжджів приблизно на 30 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Коли тісто підніметься, додати розтоплене вершкове масло, 2 яйця, сіль і цукор, що залишився.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Поступово ввести борошно, що залишилося, перемішуючи міксером з насадкою “гак” до отримання еластичного тіста. На замішування тіста піде приблизно 10 хвилин.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Прибрати тісто в тепле місце приблизно на годину.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Тісто має значно збільшитися в об’ємі.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

За допомогою дрібної терки зняти цедру з апельсинів.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Змішати цукор і корицю.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Включити духовку для розігріву до 200°C.
Розділити тісто на кілька частин. Кожну частину розкачати в прямокутник.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Пласт тіста змастити жовтком, посипати 2 ч. ложками кориці з цукром і зверху розподілити 0,5 ч. ложки цедри апельсина.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Згорнути пласт в рулет.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Розрізати рулет уздовж навпіл, не дорізаючи до краю пару сантиметрів.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Далі переплести обидві частини рулету між собою.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

З’єднати краї отриманого джгута з тіста з начинкою.
Так сформувати всі булочки.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Викласти булочки-завитки з цукром, корицею і цедрою апельсина на деко, змастити яйцем і відправити в духовку на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Фото приготування рецепта здобні булочки з цукром корицею і цедрою апельсина

Апельсинові булочки з цукром і корицею готові.

Рецепт здобних булочок з цукром, корицею і цедрою апельсина 1

Приємного апетиту!

Ваш коментар буде першим

Залишити коментар

Ваш email не буде показано.