Рецепт м’яких і ароматних дріжджових булочок – завитків з цукром, корицею і апельсиновою цедрою, добре підійдуть до чаю.
Продукти (на 7 порцій):
Для тіста:
- Борошно – 500 г;
- Молоко – 200 мл;
- Цукор – 100 г;
- Дріжджі сухі – 7 г;
- Масло вершкове – 100 г;
- Яйця – 2 шт;
- Сіль – 1 щіпка.
Для начинки:
- Апельсини (тільки цедра) – 2 шт;
- Цукор – 60 г;
- Кориця мелена – 2 ч. ложки;
- Жовток яєчний – 1 шт;
- Яйце – 1 шт.
Покроковий фото рецепт здобні булочки з цукром, корицею і цедрою апельсина
Підготувати всі необхідні продукти.
У тепле молоко додати швидкодіючі дріжджі, столову ложку цукру і 100 г борошна.
Перемішати і накрити плівкою.
Прибрати в тепле місце для активації дріжджів приблизно на 30 хвилин. Маса повинна збільшитися в обсязі.
Коли тісто підніметься, додати розтоплене вершкове масло, 2 яйця, сіль і цукор, що залишився.
Поступово ввести борошно, що залишилося, перемішуючи міксером з насадкою “гак” до отримання еластичного тіста. На замішування тіста піде приблизно 10 хвилин.
Прибрати тісто в тепле місце приблизно на годину.
Тісто має значно збільшитися в об’ємі.
За допомогою дрібної терки зняти цедру з апельсинів.
Змішати цукор і корицю.
Включити духовку для розігріву до 200°C.
Розділити тісто на кілька частин. Кожну частину розкачати в прямокутник.
Пласт тіста змастити жовтком, посипати 2 ч. ложками кориці з цукром і зверху розподілити 0,5 ч. ложки цедри апельсина.
Згорнути пласт в рулет.
Розрізати рулет уздовж навпіл, не дорізаючи до краю пару сантиметрів.
Далі переплести обидві частини рулету між собою.
З’єднати краї отриманого джгута з тіста з начинкою.
Так сформувати всі булочки.
Викласти булочки-завитки з цукром, корицею і цедрою апельсина на деко, змастити яйцем і відправити в духовку на 20-25 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Апельсинові булочки з цукром і корицею готові.
Приємного апетиту!